Balayage and beyond

Je kan er niet omheen. De balayage is weer helemaal hot and happening.

Ben je even inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe kapsel op Pinterest of Instagram? Honderden balayage-foto’s passeren makkelijk de revue en vinden hun weg naar jouw kapsel-moodboard.

Maar wat maakt deze fijne en gestructureerde verftechniek zo populair?

Wat is een balayage?

“Balayage” is vertaald vanuit het frans en betekent letterlijk ‘vegen’.

Natuurlijk is het niet zo simpel als maar wat in het haar verven met een kwastje en durven we het een zekere craft te noemen.

Deze trend groeide doorheen de jaren uit tot een salonklassieker, maar onderging gelukkig een serieuze metamorfose qua aanpak.

Zo evolueerden we van de bekende jaren ‘90 strepen, naar een fijne, naturelle balayage met als groot pluspunt dat je ze niet om de paar weken hoeft te herhalen.

Onze technieken

In ons salon hebben we jarenlange ervaring en training achter de rug om de moderne balayagetechnieken volledig te kunnen afstemmen op de wensen van onze klanten.

Verdeling per verdeling weven we het haar om zo een zachte en subtiele overgang te bekomen bij het verven. Dit zorgt ervoor dat de kleuring geleidelijk uitgroeit.

Bij fijn haar nemen we vaker fijnere verdelingen en lokjes. Voor meer dimensie en schakering gaan we de weave techniek iets breder maken.

We plaatsen onze borstel steeds verticaal om strepen in het haar te vermijden.

De weeftechniek wordt gecombineerd met subtiele highlights om een zachte overgang te creëren en ervoor te zorgen dat je haar geen zebra-effect heeft in een mooi opsteekkapsel. Ook dit gekende nineties probleempje is dus ondertussen van de baan geruimd.

Het nieuwe kleedje van de balayage vraagt uiteraard meer tijd, finesse en daardoor ook budget. Maar als je weet dat je het ook minder snel moet laten bijwerken is er geen reden om niet totaal head-over-heels te zijn voor deze hair-DO!

Balayage-Blonde-and-beyond-blog-header

Balayage do’s

Balayages worden vaak gebruikt om een extra dimensie in het haar te brengen. We creëren met deze techniek meer optische diepte, beweging, volume en een prachtig kleurenspel.

Als we de tinten vrij dicht bij jouw eigen haarkleur nemen, zal de balayage minder hard opvallen wanneer die uitgroeit. Sowieso wordt er een deel van het eigen haar niet mee geverfd waardoor de ‘uitgroeilijn’ niet onmiddellijk als storend wordt ervaren.

Bij Blonde en beyond gaan we nog een stapje verder en combineren we de balayage ook met de hippe ombre look. Dan trekken we de natuurlijke schakeringen enkel in de onderkant van het haar waardoor je een sunkissed feel bekomt.

Alsof de keuze nog niet groot genoeg is bieden we ook de seamless balayage aan. Zoals de naam doet vermoeden zorgen we er met deze manier van kleuren voor dat het uitgroei-effect minimaal is. Het startpunt van onze geverfde lokjes is haarfijn 😉 en loopt uit naar een bredere lok. Deze techniek wordt ook wel de ‘teasing lights’ genoemd en dat vinden we wel hot klinken eigenlijk.

Dit zijn nog maar enkele van de vele technieken die we tot in de haarpuntjes toelichten, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zie jij nu even door je bos haar de bomen niet meer?

Geen paniek. Ons ervaren team plant heel graag een adviesgesprek met jou in zodat we samen kunnen bepalen welke techniek het best bij jouw haar en jouw regelmaat aan kappersvisites past.

Balayage don’ts

“Don’t try this at home!” is regel numero uno!

Ook al geven we hier mooi weg hoe wij het in ons salon aanpakken. Het blijft een techniek die jarenlange expertise vraagt en waar we best wel trots op zijn.

Een andere don’t is een teveel aan balayage. Een frequentie van 2 tot maximum 4 keer per jaar is voldoende om het haar ook niet te agressief aan te vallen met ontkleuringsproducten waardoor het zou kunnen afbreken.

Blonde en beyond gaat voor mooi, natuurlijk én gezond haar!

Daardoor raden we eerder aan om elke zes weken voor een touch up te komen.

Ofwel focussen we ons hierbij op het bijwerken van de contour highlights (de lokjes rond het frame van je gezicht) ofwel plaatsen we een shadowroot waarbij we enkel je uitgroeilijn gaan “schaduwen”.

Kan een balayage enkel bij blond haar?

Deze vraag hoor ik regelmatig en het antwoord is: Hell no!

We kunnen deze techniek toepassen op elke toon van kleur. Van wit tot donkerrood, van babyblond tot gitzwart.

Wat echter moeilijker is, meerdere kappersbeurten en meer precisie vraagt is de overgang van zeer donker haar naar blond.

Bij ons ben je alvast aan het juiste adres (Blonde and beyond says it all), maar ook wij kiezen ervoor om heel geleidelijk te gaan en jouw haar met alle nodige zachtheid te behandelen.

Waar we absoluut niet aan kunnen beginnen is haar gekleurd door supermarktproducten!

Deze goedkope kleuringen bevatten veel meer metalen en chemicaliën, de pigmenten zijn intenser en daardoor moeilijker om door te breken.

Neem deze tip echt ter harte: supermarkten zijn voor chips, koekjes en het aperitief, maar niet voor een juiste haarbehandeling.

Practical info

Voor een balayage afspraak kan je 3 tot 5u aanwezig zijn in het salon. Hou daar rekening mee en voorzie dus zeker voldoende quality-hairtime wanneer je kiest voor deze behandeling.

Onze prijzen vind je hier terug, maar balayages zijn steeds maatwerk!

We raden al onze klantjes aan op voorhand even langs te komen voor een adviesgesprek of bij de afspraak steeds te vermelden dat je een balayage wenst zodat we jouw telefonisch kunnen informeren.

Wat na een balayage?

Het is absoluut aangeraden om thuis een aangepaste verzorging te gebruiken.

Wij helpen je uiteraard aan de juiste producten en geven je bij vertrek uit ons salon de nodige tips and tricks.

Speciaal voor blondines vertrouwen wij op Olaplex en hebben wij verschillende andere proteïneproducten in ons assortiment.

Om de kleur te onderhouden en het pigment te optimaliseren kiezen we de specifieke conditioners van Kevin Murphy, boordevol vitaminen en essentiele oliën om je haren optimaal te verzorgen.

Bij Blonde en beyond…gaan we ook beyond…

See you soon… big kiss!